Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Teatergrupper

Kulturskolan har teaterundervisning för elever från årskurs 1 till gymnasiet. Eleverna är indelade i grupper efter ålder, och tanken är att de följer dessa grupper så länge de går hos oss. Gruppen utvecklas tillsammans och kan genomföra mer avancerade projekt efterhand.

Lågstadiet

Teatern grundar sig i barnens lek och vi lär oss om vad teater är och hur man fångar sin fantasi och hittar på berättelser tillsammans.

Mellanstadiet

Vi jobbar lekfullt med teater, fantasi och inlevelse. Kursen innehåller mycket improvisationsteater men också röst och rörelseövningar.

Högstadiet och gymnasiet

Här kan deltagarna ta större ansvar för helheten. Andra delar inom teaterarbetet som scenografi, mask, kostym och teknik blir viktiga. Vi arbetar med olika improvisationsövningar och går in lite djupare i olika områden som röst-rörelse, status, dramaturgi och rollanalys. Kursen innehåller diskussioner kring konst, teater, samhälle och kommunikation med grund i praktiska övningar och improvisationer.

Kontakt

Expandera Minimera

Expedition
0380-51 83 42
kulturskolan@nassjo.se
Öppet kl. 08.00-16.00 måndag-fredag

Kulturskolechef
Kalle Ljungholm
kalle.ljungholm@nassjo.se

Hitta hit
Kulturskolan finns i Kulturhuset Pigalles lokaler: Mariagatan 2
571 31 Nässjö


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.