Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Instrument

Här hittar du mer information om de olika instrumenten.

Klaverinstrument (piano/klaviatur)

Pianot är ett allsidigt instrument som används i många olika musikstilar. Du får lära dig både melodi- och ackordspel. Undervisningen sker oftast enskilt. Du bör ha ett piano eller en anslagskänslig keyboard att öva på hemma.

Brassinstrument

Brassinstrumenten finns i olika storlekar och heter trumpet, valthorn, baryton, trombon och bastuba. Undervisningen sker enskilt eller i grupp. Brassinstrumenten är viktiga i olika former av orkestrar och ensembler och därför börjar vi tidigt att spela tillsammans med andra.

Träblåsinstrument

Träblåsinstrumenten på kulturskolan är flöjt, klarinett och saxofon. Dessa instrument passar bra att använda i olika orkestrar . Du spelar enskilt eller i en liten grupp. Du kan hyra ett instrument på kulturskolan.

Stränginstrument (gitarr, elgitarr, elbas)

Gitarren används i många sammanhang, den är utmärkt när man vill kompa sig själv eller någon annan. Undervisningen sker enskilt eller i en liten grupp. Du får lära dig melodi- och ackordspel. Du får spela olika musikstilar som pop, rock, klassiskt och visor. Du behöver ha en egen gitarr.

Elbas eller elgitarr är perfekt för dig som vill spela i jazz-, pop- och rockgrupp. Elbasen finns ibland också med i kulturskolans andra orkestrar och ensembler. För både elgitarr och elbas behöver du ha ett eget instrument med förstärkare. På elgitarr är grunderna i princip samma som för akustisk gitarr men vi riktar in oss mer på rock, pop och jazz.

Stråkinstrument

På kulturskolan kan du lära dig att spela fiol, altfiol, cello och kontrabas. Undervisningen sker enskilt eller i grupp. Du får hyra ditt instrument på kulturskolan. Alla stråkinstrumenten passar bra tillsammans i orkester och därför börjar vi tidigt att spela tillsammans.

Slagverk/trumset

I slagverksrummet finns många olika instrument och du får bekanta dig med de flesta. Slagverk har en given plats i nästan alla orkestrar. Du får på ett inspirerande sätt lära dig både rytmer, träna koordination, improvisation och notläsning. Det vanligaste instrumentet är trumsetet som också ingår i rock och popgrupper. Lektionerna sker enskilt eller i en liten grupp. Du bör ha tillgång till ett trumset att öva på.

Sång

I sångundervisningen är det rösten som är vårt instrument. Vi utvecklar sångrösten och sjunger sånger av olika slag såsom visor, poplåtar, filmusik, klassiskt och musikal. Du kan även vara med i någon av våra sångensembler och sjunga tillsammans med andra.

Kontakt

Expandera Minimera

Expedition
0380-51 83 42
kulturskolan@nassjo.se
Öppet kl. 08.00-16.00 måndag-fredag

Kulturskolechef
Kalle Ljungholm
kalle.ljungholm@nassjo.se

Hitta hit
Kulturskolan finns i Kulturhuset Pigalles lokaler: Mariagatan 2
571 31 Nässjö


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.