Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Riktlinjer för evenemangskalendern

Ni som förening och du som arrangör har möjlighet att få ditt evenemang publicerat i kommunens evenemangskalender. För att ett evenemang ska publiceras ska det vara offentligt och av allmänt intresse för kommuninvånare och besökare i kommunen.

Aktiviteter som publiceras i evenemangskalendern

Exempel på vad som är välkommet att publicera i evenemangskalendern är lokala och offentliga arrangemang kring musik, dans, idrott, film, konst, utställningar, lovaktiviteter och föreläsningar med mera.

Några exempel på vad som inte publiceras är årsmöten, partipolitiska sammankomster eller andra interna aktiviteter till en riktad grupp. Vi publicerar inte material som är sexistiskt, rasistiskt, oetiskt eller på annat sätt kan anses vara stötande.

Skicka med en evenemangsbild

Om du har en bild kopplad till evenemanget kan du ladda upp det i formuläret. Viktigt är att bilden inte strider mot någon annans upphovsrätt eller gdpr. Bilden ska heller inte innehålla text eller logotyper. För att bilden inte ska bli suddig behöver måttet på fotot vara minst 1000 px bred och 650 px hög.

Om du inte har någon bild för evenemanget eller om bilden du skickar inte motsvarar ovanstående kriterier hjälper redaktionen till med att plocka fram en evenemangsbild som kan anses vara lämplig.

När du skickat in ditt evenemang

Evenemanget publiceras inte direkt utan granskas först av en redaktör. Om evenemanget bedöms vara offentligt och av allmänt intresse publiceras det inom ett par arbetsdagar. Vid behov kan även redaktionen behöva ändra och förkorta texter eller redigera eventuell bild. Var därför ute i god tid så att ditt evenemang hinner att bli publicerat och uppmärksammat, gärna minst sju dagar innan ditt evenemang startar. Evenemang som kommer in för sent eller inte uppfyller ovanstående regler publiceras inte.

Alla evenemang som godkänns för publicering visas i vår databas för evenemang och blir sök- och delbara via kommunens webbplats.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.