Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Restaurang och livsmedel | 1,5 år komvux

Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Här erbjuder vi ett omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.

I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Yrkesinriktningar

  • Bageri och konditori
  • Kock

Förkunskaper

Svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Utbildningsupplägg

3 terminer heltidsstudier, lärarledd.
Du betalar själv din kurslitteratur och eventuella resor vid APL.

Utbildningsanordnare

Astar
Plats: Astar, Kaserngatan 14, Jönköping

Kurser med inriktning Bageri och konditori

  • Bageri, Nivå 1, 100 poäng
  • Bageri, Nivå 2, 200 poäng
  • Bageri, Nivå 3, 200 poäng
  • Choklad och konfektyr, Nivå 1, 100 poäng
  • Introduktion till kurser inom olika kunskapsområden, 25 poäng
  • Konditori, Nivå 1, 100 poäng
  • Konditori, Nivå 2, 200 poäng
  • Konditori, Nivå 3, 200 poäng
  • Måltid och bransch, Nivå 1, 200 poäng
  • Måltid och branshc, Nivå 2, 100 poäng

Totalt 1 425 poäng

Kurser med inriktning Kock

  • Introduktion till kurser inom olika kunskapsområden, 25 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap, Nivå 1, 100 poäng
  • Livsmedelshygien, Nivå 1, 100 poäng
  • Mat och dryck i kombination, Nivå 1, 100 poäng
  • Matlagning, Nivå 1, 100 poäng
  • Matlagning, Nivå 2, 100 poäng
  • Matlagning, Nivå 3, 200 poäng
  • Matlagning, Nivå 4, 200 poäng
  • Matlagning, Nivå 5, 200 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng

Totalt 1 225 poäng

Ansökningsperioder och studiestarter yrkesutbildningar

Utbildning

Kursstart

Ansökningstid

Barn och fritid

18 aug 2025

15 mar-30 maj 2025

Bygg och anläggning 

Kursstart

Ansökningstid

- Byggnadsmålare

11 aug 2025

15 mar-30 maj 2025

- Träarbetare

11 aug 2025

15 mar-30 maj 2025

Vård och omsorg

11 aug 2025

15 mar-30 maj 2025

Utbildningar med flera kursstarter

Kursstart

Ansökningstid

Restaurang och livsmedel

Kursstart

Ansökningstid

- Bagare och konditor | Kock

11 aug 2025

3 mar-30 maj 2025


20 okt 2025

1 jun-31 aug 2025

Det krävs bank-id för att ansöka. Har du inget bank-id kan du kontakta oss för hjälp.

Ansök till komvux

För att förstå hur du loggar in i ansökan finns en manual,
Manual webbansökan Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Ansökan komvux, Edlevo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Har du problem att öppna länken, prova med annan webbläsare.

Skyddade personuppgifter

Du som har skyddade personuppgifter ska inte göra ansökan via vår webbansökan. För mer information, vänligen vänd dig till Nässjö lärcenter.

När kan du ansöka?

Aktuella ansökningsperioder och studiestarter,
Ansökningsperioder och studiestarter.

Bifoga betyg

Du som har betyg från komvux - Nässjö lärcenter eller Brinellgymnasiet behöver inte bifoga dina betyg. Övriga bifogar betyg digitalt i webbansökan.

Kontakt Nässjö lärcenter

Expandera Minimera

Reception för komvux och sfi:
Besökstider:
Måndag och torsdag kl. 13-15
Tisdag kl. 10-12
Besöksadress:
Rådhusgatan 20, Nässjö

Telefontider studie- och yrkesvägledare:
Måndag och onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-12
0380-51 72 69

Administration:
0380-51 72 50
0380-51 72 74

Skolans adress:
Rådhusgatan 15, Nässjö

E-post:
larcenter@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.