Emåns Ekomuseum

Exempelbild

Välkommen att upptäcka och experimentera i det porlande museet det skvätter om!

Den 22 mil långa Emån är ett av Europas artrikaste flodområden och klassas som nationalälv. Flodsystemet motsvarar en sjundedel av Smålands yta och omfattar 950 sjöar. Källorna finns i Nässjö kommun, i närheten av Bodafors. De är grunden för ett av våra största besöksmål: Emåns ekomuseum.

Här finns massor att lära, både om livet i och kring vattendraget men också om vattnets betydelse för historia, kultur och industriell utveckling. Varför inte avsluta besöket med en vandring längs naturstigen? Den fyra kilometer långa promenaden passerar inte mindre än tolv olika naturtyper med varierande flora och fauna.

Prisinformation

Vuxen: 100 kr
Barn 7-15 år: 30 kr
Barn 0-6 år: Gratis