Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Här är de vinnande förslagen – Medborgarbudget Forserum

Ett montage av illustrationer av två teatermasker, en luftballong samt en vattenkanna och en växt är monterade på ett fotografi av ett landskap.

Nu är röstningen klar och vi har ett resultat för Medborgarbudget Forserum. Efter kontroll av alla inkomna röster blev det en klar seger med över 400 röster för förslaget om en sommarcykelväg till badplatsen vid Storsjön. Traktorvägen som går förbi Lillsjön mot badplatsen vid Storsjön grusas för att göra det lättare att cykla och gå.

Andra plats gick till förslaget om ett promenadstråk runt Forssjön (Werneskogsdammen) som innebär att gångstigen på norra sidan av sjön förlängs. Upprustning av stigar hamnade på en tredje plats. Gamla stigar som har funnits i skogen mellan vattentornet och Storsjön kommer att röjas upp och markeras samt nya spänger byggas. Arbetet sker i samarbete med Forserums skid- och orienteringsklubb.

Mellan 27 november och 17 december 2023 fick alla som bor i Forserum med omnejd rösta på 26 förslag. Förslagen har valts ut bland de drygt 60 som lämnades in vid idéinlämningen sommaren 2023. 725 invånare har röstat och bestämt hur orten ska utvecklas och bli en ännu mer attraktiv plats.

Nu påbörjas genomförandet

Nu blir nästa steg att genomföra de vinnande bidragen. Arbetet planeras komma i gång under våren och sommaren 2024.

Den totala budgeten för genomförandet av förslagen är 500 000 kr. Det är de tre vinnande bidragen som först kommer att genomförs, därefter följer övriga förlag från plats 4-25. Om ett av dessa förslag blir för dyrt väljs nästkommande förslag som ryms inom budgeten.

De tio bäst placerade förslagen:

1. Sommarcykelväg till badplatsen
2. Promenadstråk runt Forssjön
3. Upprustning av stigar
4. Hinderbana för träning
5. Nedgrävd studsmatta
6. Omklädningsbås och sittplatser vid Storsjöns badplats
7. Utomhusbio
8. Hinderbana för lek
9. Hundrastgård
10. Utegym

Mer information om projektet: Medborgarbudget