Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Servicebostad funktionshinder

En servicebostad är en mellanform mellan ett helt självständigt boende i en egen lägenhet och en lägenhet i en gruppbostad.

I servicebostaden erbjuds du dygnet-runt-stöd i den egna lägenheten, utifrån dina egna behov.

Ansök om servicebostad

För att få ytterligare information om servicebostad eller för att ansöka om insatsen kontakta socialsekreterare.

Personalens kompetens

Personalen som arbetar på våra boenden har utbildning inom vård och omsorg alternativt barn och fritidsprogrammet på gymnasienivå, har en eftergymnasial utbildning eller högskoleprogram. Kunskapen hålls levande genom fortbildning och pedagogisk handledning. Boendet är bemannat dygnet runt årets alla dagar.

Arbetssätt

Arbetet grundar sig på respekt för din integritet och självbestämmande. Hos oss får du ett eget hem och vi tar hänsyn till dina behov och önskemål samt anpassar våra arbetsmetoder utifrån dina egna förutsättningar.

Inflytande

Du erbjuds en egen kontaktman i vår personalgrupp som tillsammans med dig planerar så att du får det stöd du behöver. Vi har husmöte och brukarråd som ett sätt att öka inflytandet för dig. På de flesta boenden finns en förslagslåda där du kan lämna dina synpunkter. Du kan vara anonym om du önskar.

Din ekonomi

Behöver du stöd och hjälp med din ekonomi så ansöker du om en god man.

Information om god man.

Kontakt

Expandera Minimera

Socialsekreterare
Du når socialsekreterare via kommunens kontaktcenter,
0380-51 80 00.
08.30-09.30 måndag tisdag, torsdag och fredag.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.