Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Stödboendet Färgaren

Färgaren är ett stödboende med behandlingsinsatser och vänder sig till vuxna män och kvinnor med alkohol- och/eller annan beroendeproblematik som drogberoende eller spelberoende. 

Lägenheterna

Färgaren är ett drogfritt boende där man bor i egen lägenhet men även har tillgång till gemensamma utrymmen som tv-rum, matsal, biljardrum, bordtennisrum, tvättstuga med mera. Lägenheterna är möblerade och består av hall, fullt utrustat kök, kombinerat sov- och vardagsrum samt toalett med dusch.

Behandling

Som boende på Färgaren erbjuds du att delta i KBT-inriktade behandlingsinsatser, vilket innebär att man arbetar med känslor, beteende och tankar. Stort fokus ligger på självförtroende och självkänsla. En behandling inom beroendevården syftar till att ge dig metoder eller tekniker som ska förändra eller bearbeta en beroendeproblematik och de beteenden som följer av det.

Ansökan

En beroendevårdande behandling på stödboendet Färgaren är en frivillig insats som du kan ansöka om hos en socialsekreterare inom kommunen.

Kontakt

Expandera Minimera

Du kan komma i kontakt med en socialsekreterare via socialtjänstens mottagningstelefon 0380-51 85 10


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.