Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Stöd för dig som tidigare varit våldsutsatt i nära relation

Mår du dåligt efter att ha varit utsatt för våld i en nära relation, trots att relationen är avslutad? Har du jobbiga minnesbilder? Svårt att koncentrera dig? Tappat livsglädjen?Det finns hjälp att få.

Alternativ till våld (ATV) i Jönköpings län erbjuder psykologisk behandling för personer som kommit ur en relation där det förkommit våld men har utvecklat en lindrig till måttlig psykisk ohälsa på grund av tidigare utsatthet för våld i nära relation. Du kan själv ta kontakt med ATV, det behövs ingen remiss. Se under kontakt!

Behandlingen kan innehålla bland annat:

  • Fördjupad kunskap om hur våldet påverkat tankar, känslor och beteenden.
  • Metoder för att skapa en fungerande vardagsstruktur, med syfte att hitta en yttre och inre balans.
  • Strategier för att hantera svåra känslor, kroppslig anspänning, minnesbilder och/eller besvärande tankar.
  • Terapeutiskt arbete med att hantera traumatiska minnen eller bearbetning av våldshändelser om de fortfarande påverkar negativt.

Om du har blivit utsatt för våld, eller hot om våld, finns det många som kan hjälpa. På 1177 vårdguiden kan du läsa mer om stöd som finns i Jönköpings län,
Utsatt för våld eller hot om våld - Vart vänder jag mig i Jönköpings län? 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Expandera Minimera

Alternativ till våld (ATV) är en del av Rehabiliteringscentrum i Jönköpings län. Om du vill komma i kontakt med Alternativ till våld ska du kontakta Rehabiliteringscentrum Jönkping.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.