Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Danstillägget

För dig som har ett dansintresse utöver det vanliga erbjuder vi i Nässjö en gymnasial utbildning i ämnet dans inom ramen för ditt individuella val. Du får möjlighet att utöva och studera dans på skoltid under engagerad och kunnig ledning.

Att dansa på schemalgd tid innebär att du får möjligheten att fördjupa dig i dansämnet och utveckla dina färdigheter och förståelser för dansen. Vi jobbar med olika danstekniker som utvecklar din dans samt skapar eget material och strävar mot att du ska hitta ett personligt uttryck i dansen.

Att söka till danstillägget

Din ansökan till danstillägget görs via vår e-tjänst.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Ansök senast 8 april. Vi behandlar samtliga ansökningar som kommer in och i mån av plats blir du inbjuden till vårt inträdesprov den 19 april klockan 09.00 på Kulturskolan, Pigalle. På provet tittar vi på några tekniska moment, samt arbetar med koreografi där den sökande får chansen att visa sitt eget uttryck i dansen. Du kan söka danstillägget även om du inte tidigare har dansat. Det krävs ingen förberedelse inför dansprovet.

Om utbildningen

Utbildningen sker i samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Kulturskola. Kulturskolan har fina och välutrustade lokaler med en dansstudio. Danstillägget, som ligger under de individuella valen (300 poäng), ser ut på följande sätt:

Obligatoriska kurser

- Dansteknik 1, 100 p
- Dansteknik 2, 100 p
- Dansgestaltning 1, 100 p


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.