Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Danstillägget

För dig som har ett dansintresse utöver det vanliga erbjuder vi i Nässjö en gymnasial utbildning i ämnet dans inom ramen för ditt individuella val. Du får möjlighet att utöva och studera dans på schemalagd tid under engagerad och kunnig ledning.

Att dansa på skoltid innebär att du får möjligheten att fördjupa dig i dansämnet och utveckla dina färdigheter och förståelser för dansen. Vi jobbar med olika danstekniker som utvecklar din dans samt skapar eget material och strävar mot att du ska hitta ett personligt uttryck i dansen.

Att söka till danstillägget

Din ansökan till danstillägget görs via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast 3 april 2023. Du kommer sedan att kallas för att göra ett enklare dansprov på Kulturskolan, som består av en dansklass. Vi kommer att titta på några tekniska moment samt arbeta med koreografi där den sökande får chansen att visa sitt eget uttryck i dansen. Du behöver inte förbereda något inför dansprovet.

Om utbildningen

Utbildningen sker i samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Kulturskola. Kulturskolan har fina och välutrustade lokaler med en dansstudio. Danstillägget, som ligger under de individuella valen (300 poäng), ser ut på följande sätt:

Obligatoriskt
- Dansgestaltning 1, 100 p
- Dansgestaltning 2, 100 p
- Dansteknik 1, 100 p


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.