Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kulturvänner

Vill du följa med äldre på kulturevenemang? Då är du välkommen till en ny gemenskap i Nässjö. Vi söker dig som vill dela upplevelser med andra, till exempel konsert, föreläsning eller konstutställning.

Kultur kan vara många saker. Allt som får hjärtat att klappa och smilbanden att dras uppåt. Det händer något med oss människor när vi samlas kring kulturupplevelser. Vi blir gladare och mår bättre. Ta chansen att hjälpa äldre att bryta ofrivillig ensamhet och glädjas åt kultur.

  • Hjälp äldre att besöka kulturevenemang
  • Bli del av en gemenskap
  • Få nya vänner
  • Dela med dig av dina egna talanger
  • Upptäck Nässjös rika kulturutbud

Om projektet

Projektet Kulturvänner syftar till att tillgängliggöra kultur för äldre och att bryta ofrivillig ensamhet. En Kulturvän erbjuder sig att vara sällskap till äldre vid olika kulturevenemang som bio, konsert, litteraturprogram eller vernissage. Projektet vill också bredda samverkan mellan kommun och civilsamhälle.

Kulturvänner är ett samarbete mellan socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen i Nässjö kommun samt Hälsohögskolan vid Jönköping University. Projektet finansieras med medel från Aktiestinsens stipendiefond Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Intresserad av att bli en kulturvän?

Om du veta mer om projektet eller har frågor om hur du blir en kulturvän, kontakta någon av projektledarna.

Kontakt

Expandera Minimera

Samordnare/äldrepedagog
Anna Sundling
0380-51 86 96
anna.sundling@nassjo.se

Bibliotekarie
Mathias Olsson
0380-51 79 86
mathias.olsson@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.