Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Hälsokommunikatörer

Hälsokommunikatörerna anställda vid Region Jönköpings län arbetar för att underlätta för utrikesfödda att navigera i den svenska sjukvården. Genom utbildning och guidning hjälper hälsokommunikatörerna utrikesfödda i de språkliga och kulturella skillnader som kan visa sig i kontakt med vården.

Tillsammans med Region Jönköpings län har Nässjö kommun och tre andra kommuner drivit projektet Familjehälsoutveckling i samverkan  med Nässjö kommun som projektägare. Genom projektet har det varit mycket och god samverkan med Region Jönköpings läns hälsokommunikatörer.

Vad gör en hälsokommunikatör?

Hälsokommunikatörerna är själva utrikesfödda och har sjukvårdsutbildning. De utbildar och guidar andra utrikesfödda rätt inom den svenska sjukvården och fungerar som länk mellan sina egna språk- och kulturgrupper och den svenska hälso- och sjukvården. Hälsokommunikatörerna är flerspråkiga och pratar svenska och något av språken somaliska, tigrinja, dari eller arabiska.

Vill du veta mer?

Är er verksamhet intresserad av att samverka med hälsokommunikatörerna kontaktar du,

Nässjö kommun

Integrationssamordnare/projektledare
Mehdi Jan
0380-51 72 54
mehdi.jan@nassjo.se

Region Jönköpings län

Samordnare, asyl och integration
Helena Linder
010-242 41 75
helena.linder@rjl.se

Kontakt

Expandera Minimera

Kontaktcenter integration

Rådhusgatan 20 B
Mehdi Jan, 0380-51 72 54
Uno Kenstam, 0380-51 72 55


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.