Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Senior- och trygghetsboende

En seniorlägenhet är i princip samma sak som att bo i en vanlig lägenhet. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller annan hjälp ansöker du om det hos kommunens biståndshandläggare, precis som vanligt. Behöver du sjukvård vänder du dig till din vårdcentral.

Hur fungerar kön?

För att få ställa dig i kö för en seniorlägenhet måste du ha fyllt 70 år. Om du vill flytta in tillsammans med din make/maka/sambo räcker det om en av er har fyllt 70 år. Meddela gärna om du har några speciella önskemål, till exempel om du vill ha en etta eller en tvåa, eller om du vill ha balkong.

Du kan tacka nej två gånger och ändå behålla din plats i kön. Tredje gången du tackar nej hamnar du sist i kön. Kön till kommunens seniorlägenheter sköts av de lokala medborgarkontoren.

Kontaktuppgifter för olika seniorlägenheter

Vill du ställa dig i kö eller beställa en extra nyckel? För boendena i kransorterna kontaktar du ditt medborgarkontor. För Parkgården i Nässjö kontaktar du bovärden. Kontaktuppgifter hittar du på sidorna för respektive seniorlägenheter.

Seniorlägenheter hos Linden

Det kommunala bostadsbolaget Linden har också seniorlägenheter, Sturegården på Sturegatan 30 i Nässjö. För mer information om seniorlägenheterna, kontakta Linden.

Kontakt

Expandera Minimera

För att ställa dig i kö kontakta:

Björkliden: Medborgarkontoret i Anneberg, 0380-51 77 14

  • Skogsborg: Medborgarkontoret i Bodafors, 0380-51 81 00
  • Forsbacka: Medborgarkontoret i Forserum, 0380-51 76 22
  • Malmåkra: Medborgarkontoret i Malmbäck, 0380-51 75 12
  • Parkgården: KHF Trygga Hem Framtiden, bovärd Tomas Skiöld, 036-10 84 75

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.