Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Senior- och trygghetsboende

En seniorlägenhet är i princip samma sak som att bo i en vanlig lägenhet. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller annan hjälp ansöker du om det hos kommunens socialsekreterare för äldrefrågor, precis som vanligt. Behöver du sjukvård vänder du dig till din vårdcentral.

Hur fungerar kön?

För att få ställa dig i kö för en seniorlägenhet måste du ha fyllt 65 år. Om du vill flytta in tillsammans med din make/maka/sambo räcker det om en av er har fyllt 65 år. Meddela gärna om du har några speciella önskemål, till exempel om du vill ha en etta eller en tvåa, eller om du vill ha balkong.

Du kan tacka nej två gånger och ändå behålla din plats i kön. Tredje gången du tackar nej hamnar du sist i kön. Kön till kommunens seniorlägenheter sköts av de lokala medborgarkontoren på respektive ort. För kö till Parkgården och Sandsjövik i Nässjö kontaktar du Riksbyggen.

Kontaktuppgifter för olika seniorlägenheter

Vill du ställa dig i kö eller beställa en extra nyckel? För seniorboendena i kransorterna kontaktar du det lokala medborgarkontoret. För Parkgården i Nässjö kontaktar du bovärden på Trygga hem Parkgården. Kontaktuppgifter till respektive boende finns i kontaktrutan på denna sida.

När du tackat ja till en lägenhet så kan du själv, med hjälp utav en anhörig eller medborgarkontorets personal fylla i dina uppgifter i denna e-tjänst och därefter skickar vi ditt nya hyreskontrakt till din nuvarande adress: Uppgifter om ny hyresgäst seniorboende

Seniorlägenheter hos Linden

Det kommunala bostadsbolaget Linden har också seniorlägenheter, Sturegården på Sturegatan 30 i Nässjö. För mer information om de seniorlägenheterna, kontaktar du Linden.

Kontakt

Expandera Minimera

För att ställa dig i kö kontakta:

Björkliden: Medborgarkontoret i Anneberg, 0380-51 77 14

  • Skogsborg: Medborgarkontoret i Bodafors, 0380-51 81 00
  • Forsbacka: Medborgarkontoret i Forserum, 0380-51 76 22
  • Malmåkra: Medborgarkontoret i Malmbäck, 0380-51 75 12
  • Parkgården: Riksbyggen, 0771 860 860 eller hyresratter@riksbyggen.se
  • Sandsjövik: Riksbyggen, 0771 860 860 eller hyresratter@riksbyggen.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.