Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Stöd för dig som utövar våld i nära relation

Upplever du själv eller din närstående att du kan bli skrämmande eller kränkande i er relation? Skapar din svartsjuka problem i nära relationer? Har du varit våldsam?
Blir du för arg och får utbrott som du ångrar efteråt? Det finns hjälp att få.

Alternativ till våld

Alternativ till våld (ATV) i Jönköpings län erbjuder psykologisk behandling och samtalsstöd för personer som utövar skrämmande, kränkande eller skadande beteende i en nära relation. Du kan själv ta kontakt med ATV, det behövs ingen remiss.

Välj att sluta

Telefonrådgivningen Välj att sluta vänder sig till personer som utövar någon form av våld i nära relationer (psykiskt, fysiskt, sexuellt, materiellt, ekonomiskt och försummelse). Telefonrådgivarna som svarar i telefonen är vana att samtala med och hjälpa personer med olika typer av kontrollerande och våldsamma beteenden. De kan både ge stöd i stunden för den som ringer och hänvisa vidare till en verksamhet som kan erbjuda långsiktig hjälp i närheten av där inringaren bor.

Välj att sluta drivs av Länsstyrelsen Stockholm i samverkan med Manscentrum Stockholm och i nära samarbete med alla länsstyrelser i Sverige. Välj att sluta har kunskap om verksamheter för våldsutövare i hela landet och kan därför hänvisa de som ringer till rätt ställe även om telefonrådgivarna sitter i Stockholm.

Läs mer på webbplatsen valjattsluta.se

1177.se

På 1177 vårdguiden kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få,
Vill du förändra ett våldsamt beteende? 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Kontakt

Expandera Minimera

Alternativ till våld (ATV) är en del av Rehabiliteringscentrum i Jönköpings län. Om du vill komma i kontakt med Alternativ till våld ska du kontakta Rehabiliteringscentrum Jönköping.

Välj att sluta har numret 020–555 666 och bemannas av personal med stor vana av att prata med personer som har våldsproblem. Öppettiderna är måndagar, tisdagar och fredagar klockan 08.30 – 16.00.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.