Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Särskilt boende äldre

Särskilt boende är avsett för äldre med ett större behov av hjälp och omvårdnad. Det finns både äldreboenden och boenden för personer med demenssjukdom. Den som har behov av att bo på ett särskilt boende för äldre ansöker om det via kommunens socialsekreterare.

Personal

På boendena arbetar vårdutbildad personal hela dygnet. Sjuksköterska finns i huset dagtid, och sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov.

Aktiviteter

I veckorna erbjuds du som bor på särskilt boende två aktiviteter om dagen på avdelningen. till exempel promenad, läsa tidning, sjunga eller baka.

Andra exempel på gemensamma aktiviteter kan vara trubadurkvällar, after work, modevisningar, musikquiz, teater, "spabehandling", resor, biokvällar eller smakprovningar av olika slag. Varannan vecka genomför Studieförbundet Vuxenskolan olika aktiviteter.

Kyrkorna i närheten kommer och håller gudstjänst och andakt vissa dagar.
Storhelger firas givetvis.

Individuellt utformad hjälp

När du flyttar in i ett särskilt boende erbjuds du en individuell genomförandeplan som utformas tillsammans med din kontaktman. Den individuella genomförandeplanen ska beskriva vilket stöd du önskar få och vilka behov du har.

Inflytande och delaktighet

Det finns flera olika forum för inflytande och delaktighet för dig som bor i särskilt boende. Mer information finns på sidan,
Inflytande och delaktighet.

Kontaktman

Du som bor i särskilt boende har en egen kontaktman. Det innebär att en person ur personalgruppen har ett särskilt ansvar för dig. Kontaktmannen träffar dig ibland redan innan inflytt på boendet för att ge dig praktisk information och lära känna dig. Kontaktmannen har sedan regelbunden kontakt med dig under och efter inflyttning. Det är den personen du kan vända dig till för att få hjälp med sjukvårdskontakter, anhöriga med mera.

Kontakt

Expandera Minimera

Socialsekreterare
Du når socialsekreterare via kommunens kontaktcenter,
0380-51 80 00.
08.30-09.30 måndag tisdag, torsdag och fredag.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.