Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Medborgarbudget Forserum - dags att rösta

Ett montage av illustrationer av två teatermasker, en luftballong samt en vattenkanna och en växt är monterade på ett fotografi av ett landskap.

Sommaren 2023 fick alla som bor i Forserum med omnejd lämna in idéer om hur orten kan utvecklas och bli en mer attraktiv plats. Närmare 60 förslag lämnades in och 26 förslag har bedömts som genomförbara. Nu är det dags att rösta!

Alla hushåll i Forserum med omnejd får information hemskickad om vilka idéer som valts ut. De presenteras även på: nassjo.se/medborgarbudget

En projektgrupp från Nässjö kommun har utvärderat de förslag som lämnats in och bedömt vilka alternativ som är genomförbara. När röstningen är gjord påbörjas genomförandet av de förslag som fått flest röster. Det blir med start under våren 2024. Röstningsperioden pågår 27 november – 17 december 2023.

Onsdag den 20 december presenteras resultatet av röstningen på Nässjö kommuns webbplats, nassjo.se Resultatet kommer också kommuniceras genom Forserums samhällsförening.

Det finns flera sätt att rösta

Drop in

Välkommen att delta i drop in-röstning på plats i Forserum. Då har du möjlighet att rösta genom att använda en röstningssedel. Röstningssedeln får du vid besöket.

Drop in-röstning erbjuds vid två tillfällen:

  • Onsdag 29 nov kl. 16-18.30, torget i Forserums centrum
  • Tisdag 12 dec kl. 11-15, Forserums bibliotek och medborgarservice

Vad är medborgarbudget?

Medborgarbudget är ett sätt att involvera medborgare i beslut om hur kommunens resurser ska användas. Det betyder att du är med och lämnar förslag och röstar. Syftet är att öka det lokala engagemanget och möjligheten för kommuninvånare på landsbygden att påverka sin närmiljö och utvecklingen i samhället.

nassjo.se/medborgarbudget kan du läsa mer om medborgarbudget och vilka regler som gäller för att förslagen ska godkännas för röstning.