Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Landsbygdsutveckling i Nässjö

Här finns information om kommunens arbete med landsbygdsutveckling. För dig som vill utveckla din bygd finns det bidrag och stöd som du kan söka.

Landsbygdsutveckling handlar om hela samhällets utveckling. De resurser som finns på landsbygden är avgörande för en hållbar utveckling och att stärka kommunens attraktionskraft. På landsbygden produceras många av de varor och tjänster som vi alla är beroende av för att möta till exempel klimatförändring, en försämrad hälsa samt ett ökat mat- och energibehov.

Leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd

Har ni en idé om utveckling av landsbygden i Nässjö kommun? Då kan ni söka pengar från Astrid Lindgrens hembygd. Det finns också möjlighet att söka kommundelspeng som är ett bidrag från Nässjö kommun.

Det går både att söka projektstöd för stora projekt och Leadercheckar för mindre projekt. Checkarna har ett enklare ansökningsförfarande och maxsumman är 40 000 kronor. Läs om aktuellt stöd,
Aktuella stöd, Astrid Lindgrens hembygd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En viktig del av Nässjö kommuns arbete med landsbygdsutveckling är medlemskapet i Leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd. Det är en organisation som arbetar med att ta vara på lokalt engagemang för utveckling landsbygden genom Leadermetoden. Metoden bygger på samverkan mellan privat, offentlig och ideell sektor. Astrid Lindgrens hembygd stöttar lokala aktörer med kompetensutveckling, finansiering och inspiration. De fungerar också som stöd för de som vill bolla sina tankar och idéer om utveckling av landsbygden.

Nässjö kommun bildar tillsammans med Eksjö, Hultsfred, Högsby, Vimmerby och delar av Oskarshamns det geografiska området för Astrid Lindgrens hembygd. Leadermetoden har funnits sedan 1991 och fortsätter att vara en viktig del av EU:s arbete med landsbygdsutveckling. I Sverige styrs den av det så kallade Landsbygdsprogrammet.

Har du frågor, funderingar eller idéer som rör landsbygdsutveckling är du välkommen att kontakta Astrid Lindgrens hembygd eller Nässjö kommun.

Kontakt

Expandera Minimera

Utvecklingsavdelningen
0380-51 80 00