Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Författarscen Bodafors: Susanna Alakoski, 1 augusti

Ett porträtt av en kvinna som tittar åt sidan.

Foto: Sara Mac Key

Välkommen till Författarscen Bodafors och ett samtal mellan Susanna Alakoski och Kristina Sandberg.

Susanna Alakoski gjorde 2006 en sensationell debut med romanen Svinalängorna. Den belönades med Augustpriset och filmatiserades med stor framgång, i regi av Pernilla August. 2010 utkom hennes andra roman, Håpas du trifs bra i Fengelset.

Susanna Alakoskis mormor arbetade i 50 år på bomullsfabriken i Vasa och har varit en stor inspiration till att författaren påbörjade en svit romaner om kvinnors liv, arbete och längtan. Den första delen, Bomullsängeln (2019), följdes av Londonflickan (2021) och 2023 utkom Dotter-dottern. Läsaren får följa fyra generationer kvinnor i samma släkt under 1900-talet. Susanna Alakoski målar med stor insikt och medkänsla fram en fresk, där vardagsliv och världspolitik är trådar i samma väv.

Susanna Alakoski har tilldelats en stor mängd priser och utmärkelser för sitt rika författarskap.

Kristina Sandberg är uppvuxen i Sundsvall. Trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik gav enorm genklang i hela landet bland läsare och kritiker. 2014 tilldelades hon Augustpriset för dess tredje del, Liv till varje pris. 2019 mottog hon Selma Lagerlöfs litteraturpris för sitt författarskap.

Dörrarna öppnas 17.30. Evenemang pågår kl. 18-19. Efterföljande bokförsäljning och signering.

Biljetter

Biljetter köps via Tickster. Biljettpris 160 kr.

Mer information

Författarscen Bodafors 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Författarscen Bodafors bjuder på sex författarkvällar under sommaren 2024. Författarscen genomförs med stöd av Kulturrådet samt Svenska Akademien.

Plats

B-fabriken, Magasinsgatan 32, Bodafors

Biljettinfo

Pris: 160 kr