Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Författarscen Bodafors: Lasse Berg, 25 juli

En man som håller i en kikare står på en strand och tittar ut över havet.

Foto: Emma Larsson

Välkommen till Författarscen Bodafors och ett samtal mellan Lasse Berg och Görrel Espelund.

Lasse Berg har beskrivit världen för oss, i böcker, tv-filmer, reportage och radioprogram. Han är en oerhört uppskattad föreläsare och numera även hederdoktor vid Lunds universitet. Han har kallats Sveriges mest optimistiske journalist. Ingen glömmer hans Sommar-program från 2000, 2003 och 2009.

I bokserien om Kalahari, som fått tusen och åter tusen läsare, beskriver han målande människans utveckling. Efter att ha levt i Afrika miljontals år som jägare och samlare, reste vi på oss för 10.000 år sedan, för att vandra iväg, bortom den kända gränsen. Varför? Berg beskriver och förklarar.

Hans senaste verk, med titeln Tillsammans. Människan som människans räddning, har beskrivits som en optimistisk självbiografisk retrospektiv. Världsresenären sammanfattar sina upplevelser på platser som Botswana, Indien, Guinea och Rwanda.

I dessa tider behöver vi lyssna till honom. Mer än någonsin.

Lasse Berg har rikligen prisbelönats både som författare och filmare. Redan 1974 tilldelades han Tidningen VI:s litteraturpris.

Görrel Espelund är frilansjournalist, författare och tidigare Afrikakorrespondent för Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Hon har bevakat den afrikanska kontinenten sedan 1994 och är i dag redaktör på Utrikespolitiska Institutet med fokus på Afrika.

Dörrarna öppnas 17.30. Evenemang pågår kl. 18-19. Efterföljande bokförsäljning och signering.

Biljetter

Biljetter köps via Tickster. Biljettpris 160 kr.

Mer information

Författarscen Bodafors 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Författarscen Bodafors bjuder på sex författarkvällar under sommaren 2024. Författarscen genomförs med stöd av Kulturrådet samt Svenska Akademien.

Plats

B-fabriken, Magasinsgatan 32, Bodafors

Biljettinfo

Pris: 160 kr