Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Ny satsning på gröna ytor ska göra Nässjö mer attraktivt

Exempelbild

Bild: Fotomontage som illustrerar hur grönytan kan se ut efter plantering.

Nässjö kommun tar ett viktigt steg mot en mer hållbar och inbjudande stadsmiljö. Med hjälp av perenner ska staden få en mer välkomnande atmosfär för både invånare och besökare.

– Vi vill att alla som passerar resecentrum ska känna sig välkomna och inspirerade av vår stad, säger Stina Granberg Lindor, utvecklingschef Nässjö kommun.

Nässjö kommun arbetar aktivt för att göra staden mer attraktiv och hållbar. Nu ska Esplanaden göras fin med utökad grönyta vid fontänen utanför resecentrum. Arbetet är en del av Nässjö kommuns långsiktiga plan för att skapa en vackrare stadsmiljö.

I början av veckan grävdes marken vid fontänen till för att ge plats åt ny blomsterprakt. Tidigare har kommunen använt sig av ettåriga växter i planteringen. Men för att förbättra hållbarheten och minska kostnaderna kommer dessa att bytas ut mot fleråriga, så kallade perenna växter.

– Det här är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete som bidrar blanda annat till minskad vattenförbrukning, säger Mirjam Alinder, landskapsarkitekt.

Perenna växter har även olika blomningstider, vilket bidrar till en mer levande och färgglad miljö året om. Investeringen på gröna ytor är en del av kommunens arbete med att göra Nässjö till en ännu bättre plats att bo och besöka.

– Med dessa satsningar tar vi ett steg närmare en grönare och mer levande stad där hållbarhet och trivsel går hand i hand. Nässjö ska inte bara vara en plats man passerar, utan en plats man minns och vill återvända till, avslutar Stina Granberg Lindor.