Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nu startar upphandlingen av projektörer till nya simhallen i Nässjö

Exempelbild

Fredag 24 maj går Nässjö kommun ut med en upphandling av arkitekter till Nässjös nya simhall. Kvalitet kommer att vara den viktigaste faktorn i gestaltningen.

I upphandlingen beaktas bland annat arkitekternas tidigare genomförda projekt samt deras personliga kvalifikationer och kompetens.

- En av de tyngsta bedömningsgrunderna är hur arkitekterna förhåller sig till platsvarumärket Ett annat Småland, berättar Mia Mathon som är byggprojektledare för den nya simhallen. Vi tittar exempelvis på idéer kring användning av återbrukat material.

Upphandlingen av arkitekter till simhallen är den första i Nässjö kommun som görs i upphandlingsverktyget eSource. Verktyget är nytt på marknaden och delas med övriga kommuner på Höglandet.

- Vi ser stora vinster i ett gemensamt upphandlingsverktyg på Höglandet, berättar Rasmus Floryd som är upphandlare i Nässjö kommun. Det är väldigt spännande att gå in i ett så pass nytt system. Vi ser goda möjligheter, inte bara för samarbetet med andra kommuner på Höglandet, utan även för anbudslämnare.

Anbudstiden sträcker sig mellan 24 maj - 24 juni. Därefter kontrolleras ska-krav och övriga bedömningsgrunder. De arkitekter som är kvalificerade i första prövningen bjuds in till anbudspresentation där de får träffa en arbetsgrupp på 4-5 personer.

Inom kort kommer upphandlingarna för övriga projektörer till simhallsprojektet att publiceras, dessa inkluderar konstruktörer, el, mark, VVS och vattenrening. Totalt går Nässjö kommun ut med sex olika upphandlingar före sommaren, knutna till simhallsbygget.

Nässjö kommun kommer också att använda sig av egen befintlig kompetens under byggnationen, genom funktioner som landskapsarkitekt och trafikingenjör.