Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Engagera dig som senior i skolan

Exempelbild

Nu söker vi äldre personer som vill engagera sig i projektet Seniorer i skolan. Ingen tidigare erfarenhet behövs, det är din vilja, närvaro och livserfarenhet som räknas.

Seniorer i skolan är ett projekt inom Nässjö kommun där äldre personer ideellt finns till hands som stöd på skolor, både för elever och lärare. Seniorer i skolan fungerar som en extraresurs i klassrummet och i skolmiljöerna. En extra vuxen som har tid att lyssna, men också berika elevernas språk och kunskaper. Ökad vuxennärvaro skapar trygghet bland eleverna och ger förutsättningar för en lugnare arbetsmiljö. Vi tror också att projektet kan ge både glädje och mervärde för senioren att, efter sitt yrkesverksamma liv, fortsätta ett samhällsengagemang.

Kommande utbildningstillfälle

Vill du engagera dig? Alla som är intresserade av att bli senior i skolan genomgår två halvdagars utbildning. Vid tillfället går vi igenom vilka skolor som finns i Nässjö kommun och parar ihop dig med en skola som möter den åldersgrupp, område och ämne som du önskar verka inom. Du kan närvara på utbildningen och sedan bestämma dig i efterhand om du vill engagera dig eller inte.

Datum: 13 maj
Tid: 9-12
Plats: Stadshuset, Nässjö

Anmäl dig genom att kontakta Helena Petersson, grundskolechef och projektansvarig 0380 - 51 77 39, helena.petersson@nassjo.se.

Klicka här för att läsa mer information om projektet och vad det innebär att ta sig an uppdraget, Seniorer i skolan, nassjo.se