Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Kulturupplevelser i Kulturhuset Pigalle

Ett hus med en entré där en belyst skylt med orden kulturhuset och pigalle syns.

2024 bjuder på en mängd olika kulturupplevelser i Kulturhuset Pigalle. Stand up, konserter, föreläsningar och utställningar avlöser varandra.

Lördag den 27 januari gästar Dregen kulturhuset. Tillsammans med trion Hux & A Couple bjuder Dregen på en rockig konsert i Pigallesalen för en stående publik.

6 februari startar föreläsningsserien Vetgirig som får besök av Anders Wijkman. Det blir en föreläsning om ekonomi och ekologi. Frågan som ställs är om ekonomisk tillväxt är förenligt med ett hållbart samhälle. Nytt för i år är att du nu kan vara vetgirig vilken dag du vill! Föreläsningsserien Vetgirig tisdag har nämligen bytt namn och heter nu rätt och slätt Vetgirig. Du har fortfarande möjlighet att ta del av föreläsningar med spännande ämnen och möta författare, journalister, forskare, äventyrare och filosofer. Det som är nytt är att du vidgar din kunskapsbank vid olika tidpunkter – föreläsningarna sker på olika dagar i veckan! Under våren presenteras nio olika föreläsningar.

Vinylmässan 2024 går av stapeln lördag den 24 februari mellan kl. 10 och 14. Besök mässan och fynda Lp-skivor, singlar och även en del CD-skivor. Det blir försäljningsbord med välkända och nya utställare.

Lördag den 13 april ger 1 2 3 Schtunk föreställningen Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet enligt 1 2 3 Schtunk. Missa inte detta sällskap som bjuder på en egen tolkning av en klassiker.

Under året får Nässjö besök av stand up-artister som Thomas Petersson, Henrik Nyblom och Måns Möller. Magnus Betnér återvänder med showen Bränner ner huset, denna gång tillsammans med Nisse Hallberg.

För barnen erbjuds barnteater och shower som passar hela familjen. Möt Tobbe Trollkarl i en galen och rolig show, se musik- och dansföreställningen Rävjakten där Findus och Gubben Pettson får problem med grannen Gustavsson.

I Nässjö konsthall visas flera utställningar under året. Utställningen The special military operation av Ludvig Ödman visas 24 februari–30 mars. En illustrerad resa som avbildar olika händelser under Rysslands invasion av Ukraina, händelser som har inspirerat bland annat karikatyrer. Vernissage äger rum lördag den 24 februari.

I evenemangskalendern finns mer information om allt som arrangeras i Kulturhuset Pigalle: Evenemang
För mer information, kontakta: kulturhuset.pigalle@nassjo.se