Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Discgolfprofilen Henrik

Exempelbild

I ett annat Småland finns handlingskraftiga människor med olika bakgrund som skapar tillsammans. Vi är aktiva, gillar utmaningar och hämtar kraft från idrott och kultur. Möt Henrik Kensén – eldsjälen som brinner för discgolf och som vill se andra lyckas.

Henrik beskriver sig själv som en föreningsperson, och menar att han alltid varit det.

Jag har spelat fotboll och handboll sedan barnsben och började tidigt vara ledare för de yngre i föreningen. Då upptäckte jag att det var lika kul att stå bredvid och se andra lyckas. Under tidigt 00-tal testade jag på discgolf första gången, sedan följde discgolfen med och jag har spelat från och till under 15 år. Senaste fem åren har mitt eget spelande och intresse för discgolfen intensifierats.

Som alla eldsjälar har han en stark inspirationskälla och drivkraft – han vill gärna hjälpa andra växa och utvecklas.

Jag inspireras av utveckling. Att se någon utvecklas och bli bättre oavsett område är otroligt inspirerande, speciellt om det är personer som ser glädje i sin egen utveckling. Idrott handlar mycket om just det, utveckling.

Henrik hoppas att fler ska hitta discgolfen och drömmer om att bredda sporten, så att fler åldrar och bakgrunder finns representerade.

Jag ser framför mig att fler hittar discgolfen, både motionärer som går en spontanrunda någon gång ibland, och de som vill vara aktiva i föreningen. Jag hoppas att vi framöver inte är en så homogen grupp som spelar discgolf aktivt. Idag är det nästan uteslutande infödda svenskar och jag ser gärna fler tjejer och fler med olika kulturella bakgrunder på discgolfbanorna. Det är en sport för alla! Jag hoppas också att föreningen Discgolf Nässjö får en ungdomsverksamhet, där både killar och tjejer kommer för att träna discgolf, och där föräldrar ställer upp som ledare.