Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Åkershälls förskola

Åkershälls förskola är placerad i ett av hyreshusen som ägs av Linden. På förskolan finns två avdelningar: avdelningen Myran för barn mellan 1-3 år och avdelningen Elefanten för barn mellan 3-5 år. 

På Åkershälls förskola har vi ett nära samarbete mellan avdelningarna med gemensamma sångstunder och roliga aktiviteter. Förskolans utemiljö erbjuder många möjligheter och det är gångavstånd till skog och sjö. På Åkershälls förskola tycker vi att utevistelse är viktig och vi går ofta ut till skogen. Där får barnen använda sin fantasi och träna sin grovmotorik som är viktig för senare inlärning.

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Frånvaroanmälan görs på telefon till respektive avdelning. Det går också bra att lämna ett meddelande i vår röstbrevlåda.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Myran 1-3 år, 0380-51 73 05
Elefanten 3-5 år, 0380-51 89 04

Adress
Vattenverksgatan 6 D
571 41 Nässjö

Rektor
Lisa Bergström
0380-51 87 86

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.