Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nära åtta miljoner kronor till projekt som ska främja kompetensutveckling

Exempelbild

Eveline Magnusson och Julia Larsson, Nässjö kommun

Stärk din yrkesroll är ett nystartat ESF-projekt för anställda i Nässjö kommun som syftar till att stärka kompetensutvecklingen inom organisationen.

Projektet kommer att drivas under en treårsperiod med start vid årsskiftet 2024. Satsningen har fått nära åtta miljoner kronor ur Europeiska Socialfonden.

Inom projektets ramar kommer utvalda yrkesgrupper i kommunen att ges möjlighet att höja sin kompetens. Exempel på målgrupper är vaktmästare, barnskötare, måltidspersonal, medarbetare inom vård och omsorg, tjänstepersoner och chefer.

Det satsas också på förbättrad introduktion för medarbetare utan tidigare yrkeserfarenhet och på att öka antalet digitala och lättillgängliga utbildningar.

- Lärandet på arbetsplatsen är en viktig del när det gäller kompetensförsörjning, säger Julia Larsson, nytillträdd projektledare. Vi vill utveckla och självklart också behålla rätt kompetens i Nässjö kommun.

Projektet genomförs tillsammans med Gislaveds kommun, en kommun av ungefär samma storlek och med liknande utmaningar. De två samarbetsparterna kommer att utbyta erfarenheter och genomföra gemensamma utbildningar. Nässjö kommun är projektägare.

- Tillgången till rätt kompetens är avgörande för att kunna ge bästa möjliga service till kommuninvånarna, säger Eveline Magnusson som är HR-konsult.

Projektet drivs av Nässjö kommuns HR-avdelning som tillsammans med respektive förvaltning identifierar behoven av kompetenshöjande åtgärder.

Kontakt

Projektledare
Julia Larsson
julia.larsson1@nassjo.se
0380-51 83 50

HR-konsult
Eveline Magnusson
eveline.magnusson@nassjo.se
0380-51 88 69