Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Medborgarbudget

Medborgarbudget

Rockfestival, takodlingar, trampolinpark eller aquaponikanläggning. Hur vill du utveckla platsen du bor på? Nässjö kommun vill ta vara på de idéer som finns på landsbygden. Därför finns medborgarbudget.

Vad är medborgarbudget?

Medborgarbudget är ett sätt att involvera medborgare i beslut om hur kommunens resurser ska användas. Det betyder att du är med och lämnar förslag och röstar.

2022 är det alla som bor i Bodafors med omnejd som kan lämna in idéer om hur orten kan utvecklas och bli en mer attraktiv plats.

Syftet är att öka det lokala engagemanget och möjligheten för kommuninvånare på landsbygden att påverka sin närmiljö och utvecklingen i samhället.

Hur går det till?

2022 kommer medborgarbudget till Bodafors planeringsområde med 500 000 kronor. Alla som bor där kan lämna in förslag kring hur pengarna ska användas. Det kan vara både fysiska åtgärder och gemensamma aktiviteter. En projektgrupp från Nässjö kommun utvärderar förslagen. Sedan får ni rösta på de alternativ som är genomförbara. Slutligen genomförs de satsningar som fått flest röster.

Tillsammans skapar vi en levande landsbygd!

Se filmen Medborgarbudget - en demokratisk process

Filmen beskriver medborgarbudgetens alla steg. Du får också ta del av erfarenheter från Nässjö kommun. Den är 7 minuter lång. Klicka på länken eller bilden för att komma till filmen på sidan,
Medborgarbudget, SKR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bild som visar en videospelare med texten medborgarbudget - en demokratisk process. I bakgrunden är det en sjö med brygga, båtar och skog.

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.