Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Psykiatriveckan 2024 närmar sig

Psykiatriveckans aktiviteter och föreläsningar i vecka 46 är för alla, oavsett om du drabbats av en psykisk ohälsa, är anhörig/vän, personal eller medmänniska. I år är fokus på psykisk hälsa. Ett nytt grepp är att ordna fysisk aktivitet tillsammans, för att må bättre.

Alla kan drabbas av psykisk ohälsa, och det finns mycket som du själv kan göra för att må bättre.

Vid svårare tillstånd inom psykisk ohälsa kan det behövas insatser av specialistpsykiatrin så både personer från hälso- och sjukvården och personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa – peers – medverkar i föreläsningarna.

Varmt välkommen att ta del av den kunskap och de erfarenheter som erbjuds under Psykiatriveckan!

Programmet hittar du på regionens webb och det är under utveckling fortfarande,
Psykiatriveckan, Region Jönköpings län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rörelse tillsammans för hälsan

Som en del av psykiatriveckan anordnas i år en fysisk aktivitet för att uppmärksamma hur viktigt det är med fysisk aktivitet för att vi ska må bra i kropp och knopp.

All rörelse räknas! Fysisk aktivitet – tillsammans för hälsan genomför vi också just tillsammans. Att få känna tillhörighet och gemenskap är också ett sätt att främja vår psykiska hälsa. Det blir en aktivitet med win-win rakt igenom! Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och vi vill verka för rörelse, gemenskap och glädje.

Samverkansparterna för psykiatriveckan ger gåva till Unicef för varje person som deltar. En gåva som förändrar liv!

Hur genomför vi detta? Du kan välja att delta genom att du och dina lagmedlemmar, minst 3 personer, anmäler er och sedan genomför ni gemensamt en aktivitet i minst 30 minuter.

Vilka kan delta? Alla deltar efter sina förutsättningar. Ni kanske är ett gäng kollegor som gör något tillsammans på lunchen eller deltagare i en bokcirkel som vill prova på något nytt tillsammans eller kanske en förening som vill passa på att göra något ihop. Kommunala verksamheter från de yngsta till de äldsta ska känna sig välkomna att delta.

När räknas aktivitet? Aktiviteten kan ske under hela veckan.

Var anmäls lag? Läs mer och anmäl lag här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.