Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Inkomstjämförelse

Varje år kontrolleras inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn i förskola eller fritidshem lämnat till barn- och utbildningskontoret. Jämförelsen är viktig ur rättvisesynpunkt, för att alla ska betala rätt barnomsorgsavgift. Barn- och utbildningskontoret jämför inkomstuppgifterna mot Skatteverkets uppgifter.

Jämförelse med Skatteverkets uppgifter

Genom att jämföra den totala årsinkomsten enligt Skatteverkets register och dela denna med 12, får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift du lämnat till Barn- och utbildningskontoret.

Det är vårdnadshavarens ansvar att meddela rätt inkomst och familjeförhållanden till barn- och utbildningskontoret, så att barnomsorgsavgiften för ditt hushåll blir rätt.

Om någon förändring sker gällande din inkomst - glöm inte att göra en anmälan!

Har du betalat för mycket eller för lite i avgift?

Om inkomstuppgiften du lämnat är lägre eller högre än den faktiska inkomsten, och du betalat för lite eller för mycket i avgift, kommer barn- och utbildningskontoret justera detta genom att fakturera eller betala tillbaka den delen av avgiften i efterhand. Har du betalat för lite i avgift får du en faktura från barn- och utbildningskontoret. Har du betalat för mycket kommer vi betala tillbaka överskottet till dig.

Vid frågor om inkomstjämförelsen är du välkommen att kontakta barn- och utbildningskontoret.

Kontakt

Expandera Minimera

Fakturafrågor och tillämpningsregler,
förskola och fritidshem

Administratör
Emelie Hedström
emelie.hedstrom@nassjo.se
0380‐51 83 41

Åsa Karlsson
asa.karlsson@nassjo.se
0380-51 83 39


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.