Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Validering

Om du har tidigare kunskaper och/eller erfarenheter som inte finns dokumenterat kan validering vara en möjlighet när du vill studera vidare.

Validering är ett viktigt instrument för att fastställa och dokumentera kunskaper hos dig som vill studera vidare bl. a för att undvika onödigt långa studiegångar. Kunskaperna kan du fått genom exempelvis:

  • arbetslivserfarenhet
  • utbildning
  • livserfarenhet

På Nässjö lärcenter validerar vi  endast mot nationellt fastställda kursplaner inom vårt kursutbud. Nationella kursplaner i olika ämnen och kurser kan du läsa mer om på Skolverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går en validering till?

Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare gör du en kartläggning av vilka områden eller kurser som kan vara aktuella för en validering. Därefter följer en självskattning och sedan samtal med lärare inom området. Tillsammans lägger ni upp hur valideringen ska gå till, den kan vara av både teoretisk och praktisk karaktär.

Tiden det tar att göra en validering beror på dina kunskaper och i vilken omfattning valideringen skall göras. Av studie- och yrkesvägledarna kan du få mer information om vilka områden du kan validera.

Välkommen att kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare för mer information.
Aktuellt

Kontakt

Expandera Minimera

Komvux grund- och gymnasienivå

Telefontider
Studie- och yrkesvägledare:
0380-51 72 69
Måndag och onsdag kl. 13-15
Tisdag och torsdag kl. 10-12

Administratör SFI:
0380-51 72 61

Administratör Komvux:
0380-51 72 50
0380-51 72 74

Receptionstider
Måndag och torsdag kl. 13-15
Tisdag kl. 10-12

Besöksadress:
Komvux och SFI reception finns på Rådhusgatan 20 i Nässjö
larcenter@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.