Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

”Behovet av specialkost ökar konstant”

Jessica Käll skakar växtdrycker som står uppställda på en bänk.

Jessica Käll, kost- och måltidsutvecklare på Nässjö kommun, förbereder provsmakning av växtdrycker.

Att servera varierad, god och näringsrik specialkost kan vara en utmaning. Nu har 75 måltidsbiträden i Nässjö kommun fått fördjupa sina kunskaper.

Utbildningen hölls på Brinellgymnasiet den 28 och 29 oktober. Måltidsbiträdena som deltog jobbar på skolor och förskolor runtom i Nässjö kommun. De fick dels teoretisk kunskap, dels praktiska tips och provsmakning.

– Behovet av specialkost och anpassade måltider ökar konstant. Syftet med utbildningarna är att förstärka kunskaperna, säger Jessica Käll, kost- och måltidsutvecklare på Nässjö kommun.

Utbildningen ingår i projektet Stärk din yrkesroll som pågår till och med 2026, med finansiering från Europeiska socialfonden.

Se fler bilder och läs mer om utbildningen i specialkost här.