Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Välkommen till invigning av Norråsaskolan

Exempelbild

Onsdagen den 23 oktober mellan klockan 18.00-20.30, bjuder barn- och utbildningsförvaltningen in alla intresserade till invigning av den totalrenoverade skolbyggnaden och för att se den omgjorda skolgården.

Efter 3,5 års ombyggnation står nu Norråsaskolan redo att visa upp sina moderna och inspirerande lokaler. Ta chansen att se när gammalt och nytt möts i en nyrenoverad skola som är anpassad för att möta framtidens behov.

Ombyggnationen av Norråsaskolan i korthet

Skolan har genomgått en invändig totalrenovering i 11 etapper som påbörjades i maj 2021. Dessutom har även hela skolgården gjorts om och designats till en mer inspirerande och trivsam miljö för både elever och personal.

Ledordet under hela ombyggnationen har varit ”eleven i fokus”, detta har sedan brutits ner i följande effektmål: Lärmiljö överallt, inkludering och tillgänglighet samt helhetssyn på eleven.

Invändigt har skofria hemzoner skapats för att främja en större trygghet för eleverna – eleverna har det mesta av sin undervisning i hemzonen och lärarna som undervisar dom har även sina arbetsrum i hemzonen. Ny planlösning har skapats utifrån hemzonstanken med större salar (basrum) med tillhörande grupprum.

Den nya skolgården på Norråsaskolan erbjuder en mångsidig utformning för både rekreation, lek och lärande. De stora gräsytorna och den nya fotbollsplanen samt aktivitetsparken ger eleverna gott om plats för olika typer av rastaktiviteter. Det finns flera olika typer av sittplatser runtom på skolgården, vilket gör det till en härlig plats för avkoppling och samvaro.

Program för invigningen

Samling i skolans aula klockan 18.00

Vi startar kvällen med information och tal av olika representanter från förvaltning och nämnd, därefter rundvandring med mera:

  • se skolgården, upptäck salar och grupprum, gemensamhetsutrymmen och hur det moderna möter det gamla i kreativa lösningar
  • elever från skolans elevråd agerar guider under kvällen
  • musikunderhållning
  • servering av kaffe och kaka samt lätt förtäring vid elevcaféet i skolans Ljushall.

Alla välkomnas till en trevlig kväll tillsammans med andra nyfikna besökare!