Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Glöd är årets tema för sommarblomster i Nässjö

Exempelbild

Varje år planterar Nässjö kommun sommarblomster i urnor på olika platser. Årets tema är glöd vilket märks på färgval och kombinationen av växter.

Blommorna ska lysa upp stadskärnan i Nässjö, som ett avbrott mot betong och asfalt. Färgskalan går i rött och orange med inslag av accentfärgerna svart, blått och vitt. Över hundra blomsterurnor ställs ut på olika platser i kommunen och från och med nästa år ska även kransorterna ingå i färgtemat.

- Vi vet att sommarblommorna är uppskattade av både kommuninvånare och besökare, berättar Mirjam Alinder som är landskapsarkitekt i Nässjö kommun. Tanken med ett tema är att det går att förändra från år till år och blir en härlig överraskning.

Frida Wigren är tillförordnad produktionsledare för parkfrågor på Nässjö Affärsverk (NAV) och den som har beställt och arrangerat årets sommarurnor.

Parallellt genomför kommunen ett arbete med att på sikt byta ut sommarblomsplanteringar till perenner som klarar sig flera år. Detta innebär färre sommarblommor i urnor, men de planterade ytorna kommer att vara mer hållbara och ge liv till stadsmiljön.

Satsningar på gröna och blomstrande ytor gör staden mer attraktiv samtidigt som det har positiv betydelse för den biologiska mångfalden.