Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nyinvigning av Bodafors torg med höstfestligheter

Exempelbild

Bodafors torg har fått nytt liv och tisdag 29 oktober arrangeras en festlig nyinvigning med tema höstglöd. Det renoverade torget har nya cykelställ, vackra planteringar och en restaurerad scen med stämningsfull belysning. Kommunstyrelsens ordförande Sara Lindberg och kommunalrådet Sofia Holm Karlsson klipper band och håller tal.

Bodafors torg, som länge varit en naturlig mötesplats för invånarna, har nu genomgått en välbehövlig renovering. Nu bjuds alla kommuninvånare in till invigning.

Utvecklingsstrateg Karolina Haag Sjöberg, som har varit med och arbetat fram förslaget till torgets omvandling, ser fram emot att visa resultatet för allmänheten.

- Det har varit en givande process där vi lyssnat noga på invånarnas önskemål och kombinerat dem med nödvändiga förbättringar. Vi hoppas att Bodaforsborna ska känna sig stolta över sitt upprustade torg.

Förnyelser på torget

Renoveringen av torget innefattar en rad förbättringar. Bland nyheterna finns nya moderna cykelställ, bänkar och bord för den som vill ta med sig mat eller fika till torget, vackert blommande buskar vid fontänen och en rundad sittbänk för att skapa fler sociala ytor. Fontänen har restaurerats vilket ger torget en lugn atmosfär. Scenen har också fått ett lyft med nyputsade socklar och en tivolislinga som ger en festlig känsla kvällstid.

- Den nya belysningen över scenen kommer verkligen att skapa en magisk stämning, särskilt under mörka höstkvällar. Torget är nu en plats som känns välkomnande och levande för alla, säger Karolina Haag Sjöberg.

Festlig invigning med aktiviteter

Under invigningen den 29 oktober bjuds det på en rad aktiviteter för stora och små. På programmet står bland annat en tipspromenad med chans att vinna en pumpa, pyssel i biblioteket där man kan måla ljuslyktor, och möjligheten att träffa kommunens politiker.

En miniutställning om den medborgarbudget som genomfördes i Bodafors 2022 kommer också att visas upp, där invånarna får veta mer om vilka projekt som blivit verklighet och vad som fortfarande är på gång.

Invigning av Bodafors torg, tisdag 29 oktober klockan 16-18

Medborgardialog i fokus

Arbetet med torget har varit en del i kommunens satsning på centrumutveckling, där fokus har legat på att rätta till fel och brister i den offentliga miljön samtidigt som man lagt till efterfrågade nyheter. Renoveringen har skett med hänsyn till både ekonomi och platsens funktion som samlingspunkt. Genom medborgardialog har invånare fått komma med synpunkter och förslag.

Vy över Bodafors torg.