Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Större vägarbete på Espingsgatan påverkar trafiken

Exempelbild

Från och med vecka 42 inleds ett omfattande arbete på Espingsgatan, mellan Brinellgatan och Kanalgatan. Arbetet beräknas pågå i åtta veckor och kommer att påverka trafiken i området. Bilister uppmanas att välja alternativa vägar under tiden.

14 oktober startar ett större underhållsarbete på Espingsgatan, där nya vatten- och dagvattenledningar ska installeras, samtidigt som gatan, trottoarerna samt gatubelysningen förnyas. Projektet inkluderar även en ny gång- och cykelväg samt ett grönt stråk för hantering av dagvatten. För att minimera grävningen kommer en del av arbetet att utföras genom att dra nya ledningar i de befintliga rören.

Arbetet, som berör sträckan mellan Brinellgatan och Kanalgatan, är den första av tre etapper. Resterande delar av Espingsgatan, fram till Ingsbergs förskola, kommer att förnyas under 2025 och 2026.

- Även om själva arbetet planeras vara klart inom åtta veckor, kommer asfalteringen att skjutas upp till våren 2025, berättar Carl Rydén som är projektledare på tekniska serviceförvaltningen. Det är för att marken ska stabiliseras under vintern, vilket bidrar till ett hållbart och långsiktigt resultat.

Trafikanter uppmanas att välja alternativa vägar, då Espingsgatan kommer att vara avstängd för biltrafik under byggtiden. Fastigheter som påverkas av vattenavstängningar kommer att få information i förväg.

Kontakt:

Tomas Nilsson, platschef, Nässjö Affärsverk AB (NAV), telefon 0380-51 71 60
Carl Rydén, projektledare, Nässjö kommun, telefon 0380-51 81 34