Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Här erbjuder vi ett omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.
Arbetslivskontakt
I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.
Yrkesinriktningar
- Bagare och konditor
- Kock
Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Utbildningsupplägg
3 terminer heltidsstudier, lärarledd
Ansökan
Se studiestarter och ansökningsperioder här.
Gemensamma kurser | Poäng |
---|---|
Livsmedels- och näringskunskap | 100 p |
Branschkunskap inom restaurang | 100 p |
Service och bemötande | 100 p |
Hygien | 100 p |
Valbara kurser inriktning bagare och konditor eller kock | |
Bageri & konditori | |
Bageri 1 | 100 p |
Bageri 2 | 200 p |
Bageri 3 | 100 p |
Konditori 1 | 100 p |
Konditori 2 | 200 p |
Konditori 3 | 100 p |
Choklad och konfektyr | 100 p |
Kock | |
Matlagning 1 | 100 p |
Matlagning 2 | 200 p |
Matlagning 3 | 200 p |
Matlagning 4 | 200 p |
Specialkost | 100 p |
Totalt 1200 poäng Kock | |