Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Landsbygdsutveckling i Nässjö

En viktig del av Nässjö kommuns arbete med landsbygdsutveckling är medlemskapet i Leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd.

Har ni en idé om utveckling av landsbygden i Nässjö kommun? Då kan ni söka pengar från Astrid Lindgrens hembygd. Det går både att söka projektstöd för stora projekt och Leadercheckar för mindre projekt.

Checkarna har ett enklare ansökningsförfarande och maxsumman är 40 000 kronor. Checkarna kan sökas fram till 2021-12-31 eller så långt stödet räcker.

Aktuella leadercheckar:

  • Checkar till företagare, tema Entreprenörskap
  • Checkar till organisationer och föreningar, tema Natur & miljö
  • Checkar till organisationer och föreningar, tema Attraktiv landsbygd

Sök Leadercheckar från Astrid Lindgrens Hembygd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd

En viktig del av Nässjö kommuns arbete med landsbygdsutveckling är medlemskapet i Leaderområdet Astrid Lindgrens hembygd. Det är en organisation som arbetar med att ta vara på lokalt engagemang för utveckling landsbygden genom Leadermetoden. Metoden bygger på samverkan mellan privat, offentlig och ideell sektor. Astrid Lindgrens hembygd stöttar lokala aktörer med kompetensutveckling, finansiering och inspiration. De fungerar också som stöd för de som vill bolla sina tankar och idéer om utveckling av landsbygden.

Nässjö kommun bildar tillsammans med Eksjö, Hultsfred, Högsby, Vimmerby och delar av Oskarshamns det geografiska området för Astrid Lindgrens hembygd. Leadermetoden har funnits sedan 1991 och fortsätter att vara en viktig del av EU:s arbete med landsbygdsutveckling. I Sverige styrs den av det så kallade Landsbygdsprogrammet. Nuvarande programperiod 2014-2020 är förlängd till och med 2022. Det finns alltså fortfarande möjlighet att söka stöd och projektmedel för att förverkliga era idéer om utveckling av hembygden!

Hur arbetar vi med landsbygdsutveckling 2021?

Arbetet inför kommande programperiod 2023-2027 är i full gång. Under våren har workshops och enkäter genomförts för att ta in synpunkter och åsikter inför kommande ansökan. I den kommande perioden kommer även Aneby, Ydre och Vetlanda kommun att ingå i Astrid Lindgrens hembygd.

Har du frågor, funderingar eller idéer som rör landsbygdsutveckling är du välkommen att kontakta Astrid Lindgrens hembygd eller Nässjö kommun.

Kontakt

Expandera Minimera

Utvecklingsavdelningen
0380-51 80 00