Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Stadsparken

Exempelbild

Nässjö Stadspark vid Ingsbergssjön har sedan sin tillkomst genomgått många förändringar.

Stadsparken ställdes i ordning till park i slutet av 1890-talet på initiativ av Carl Peterson. Stadsparkens besökare erbjuds i dag ett vackert promenadstråk runt sjön, en tillgänglighetsanpassad lekplats, bangolf, grillplats, bollplan, underhållning från scen såsom ”pop i sommarnatt” och mycket mer. Här finns stora gräsytor men även en sortimentsträdgård, blomsterplanteringar, dammar och skulpturer.

På 50- och 60-talen var stadsparken fylld av djur. Tvättbjörnar, påfåglar och apor. Och i sjön simmade pingvinerna. Numera är apburen utbytt mot en bangolfbana och istället för att mata påfåglarna får du köpa glass i glasskiosken.

Stadsparken gränsar till Ingsbergssjön i Nässjös centrala delar. I parken kan du strosa omkring, ta en titt i sortimentsträdgården eller bara vila ut i gräset. Besöker du parken en torsdagskväll under sommaren är chansen god att du dessutom får njuta av rockmusik framförd av lokala förmågor i det årligen återkommande "Pop i Sommarnatt".

Lekplatsen lockar besökare från såväl Nässjö som orterna runt omkring. Carl Petersons plats intill Kulturhuset Pigalle är en populär mötesplats under sommaren. Vid den populära bryggan intill Ingsbergssjön kan man slå sig ner och njuta av fågellivet, närheten till vattnet och såväl dag- som kvällssolen.

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.