Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kunskapstester

För att du ska ha förutsättningar att klara din sökta kurs/kurser inom svenska, matematik och engelska använder Nässjö Lärcenter digitala kunskapstester. Utifrån testresultatet kan sedan en säkrare startnivå fastställas inför dina kommande studier.

Varför använder Nässjö lärcentrum kunskapstester?

Aktuella kursplaner inom ämnena matematik, svenska och engelska har genomgått stora förändringar och nya kunskapskrav ställs till skillnad mot det tidigare kursinnehållet. Det kan till exempel vara att du har ett äldre betyg, saknar betyg i ämnet eller har utländsk utbildning som vi inte kan bedöma.

Söker du till exempel Engelska 6 och har ett äldre betyg i engelska A kallas du till ett kunskapstest. Visar testresultatet att du ligger under nivån på kursen du har sökt erbjuder vi en repetitionskurs. Då läser du på egen hand in de kunskaper du behöver förbättra. Efter avslutad repetitionskurs i ämnet får du göra ett nytt kunskapstest.

Hur går det till?

Du måste ha gjort en ansökan till Nässjö lärcenter innan du kan kallas till kunskapstestet. Vid antagningsarbetet skickas en kallelse till testet till dig via den mejladress du uppgett vid ansökan.

Du gör ett digitalt kunskapstest och du behöver inte förbereda dig. Nässjö lärcenter använder sig av kunskapstest från EducateIT. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När kan du göra testet?

På följande tider kan du göra test - onsdagar kl. 09.00 och fredagar kl. 13.30.

Om du får en kallelse till ett kunskapstest och inte kommer blir din ansökan ofullständig och du kan inte bli antagen till det du sökt.

Kunskapstestet görs på Nässjö Lärcenter, Rådhusgatan 15 i Nässjö

Aktuellt

Kontakt

Expandera Minimera

Komvux grund- och gymnasienivå
Studie- och yrkesvägledare:
0380-51 72 69
Telefontider:
Måndag och onsdag kl. 13-15
Tisdag och torsdag kl. 10-12

Reception
Drop-in:
Måndag kl. 13-15
Tisdag kl. 13-15
Onsdag stängt
Torsdag kl.13-15
Fredag stängt

Besöksadress:
Komvux och SFI reception finns på Rådhusgatan 15 i Nässjö.

Administratör SFI:
0380-51 72 61

Administratör Komvux:
0380-51 72 50
0380-51 72 74

larcenter@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.