Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Tågsimulator och övningsspår

Ett stenkast bort från Nässjöakademin ligger en välutrustad utbildningsanläggning med egna spår och ställverk. Här har du som läser till lokförare utelektioner kring spår och växlar.

I övningsanläggningen som vi har tillgång till finns ett 200 m eget dubbelspår med kontaktledning, spårövergång, samt två växlar. I lektionslokalerna finns uppbyggda ställverk och kontaktledningar, för att skapa realistiska förutsättningar och lära sig hantera olika situationer och fel inom järnvägsteknik.

Anläggningen tillhör Stinsens rallarskola och har funnits sedan 2011.

Tågsimulator

Vi använder oss av tågsimulator i utbildningen. De pedagogiska fördelarna med simulatorträning är många och den simulatorbaserade utbildningen innebär att teori varvas med simulatorträning då vi praktiskt övar på situationer som kan uppstå. Syftet är att du som studerande ska få så många övningstimmar som möjligt på avvikelser.

Nässjöakademin ingår i utvecklingsnätverket TUFFA (Tågsimulatorutvecklingsforum för användare) som består av parter från olika tågorganisationer som har köpt simulatorer från VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut). Tillsammans träffas vi regelbundet för att diskutera gemensamma utvecklingsmöjligheter inom tågsimulering och tågsimulatorer. Allt för att du som studerande ska få en så bra och realistisk övningsmiljö som möjligt.

Kontakt

Expandera Minimera

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö
nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.