Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Forserums södra förskola

Forserums södra förskola ligger i villaområdet Prästgårdsgärdet i Forserum. På förskolan finns två avdelningar för barn i åldrarna ett till fem år, Regnbågen och Solen/Stjärnan.

Förskolan delar en stor utegård tillsammans med Forserums norra förskola. På utegården finns lekstuga, sandlådor, rutschkana och gungor. Det är gångavstånd till lekplats och fotbollsplan, och precis runt knuten finns skogen och naturen. På förskolan har vi fullt upp med roliga aktiviteter varje dag, allt från gymnastik och lek till skogspromenader och skapande aktiviteter.

Forserums förskolor

Barnen som går på Forserums förskolor ska välkomnas till en trygg, utforskande och fantasifull förskola där leken är i fokus.

På våra förskolor uppmuntras barnen att tillsammans med varandra och pedagogerna pröva och utforska, i en föränderlig miljö, där vi erbjuder natur, utelek och innemiljö, lek och lärande.

Vi vill ge barnen förutsättningar för att nå sina mål och drömmar. Vi gör detta gemensamt genom att vi utvecklar individens kunskaper, förmågor och tilltro till sig själva.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: smsa eller ring någon av förskolans avdelningar.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Regnbågen, 0380-51 76 15, 070-379 46 37
Solen/Stjärnan, 0380-51 79 41, 070-272 16 27

Adress

Violvägen 13
571 78 Forserum

Rektor
Joakim Lübking
0380-51 76 00

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.