Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Forserums norra förskola

På Forserums norra förskola finns två avdelningar, Droppen/Sjöhästen och Snäckan/Korallen. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde och vi har nära till både skog och lekpark.

På vår stora utegård finns en lekstuga, sandlådor, rutschkana och gungor. Utegården delas med Forserums södra förskola. Vi är ute mycket utomhus - på gården, i skogen och lekparken och går även på sagostund till biblioteket och lånar böcker. Varje vecka har vi Lek & rörelse, där barnen får träna fin- och grovmotorik till kul musik.

På förskolan målar vi mycket, bland annat stafflimålning och stillebenmålning, där vi följer barnens utveckling från år till år. Vi jobbar även med sagoberättande, där barnen själva får rita och berätta sagor. Vi sjunger mycket tillsammans och leker ”Idol”, vilket innebär att barnen får välja en sång att framföra i mikrofon framför kompisarna.

Forserums förskolor

Barnen som går på Forserums förskolor ska välkomnas till en trygg, utforskande och fantasifull förskola där leken är i fokus.

På våra förskolor uppmuntras barnen att tillsammans med varandra och pedagogerna pröva och utforska, i en föränderlig miljö, där vi erbjuder natur, utelek och innemiljö, lek och lärande.

Vi vill ge barnen förutsättningar för att nå sina mål och drömmar. Vi gör detta gemensamt genom att vi utvecklar individens kunskaper, förmågor och tilltro till sig själva.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: ring 070- 373 15 78 eller 070-373 62 14.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Droppen/Sjöhästen
0380-51 77 49, 070-373 15 78

Snäckan/Korallen
0380-51 76 14, 070-373 62 14

Adress
Liljevägen 10, 571 78 Forserum

Rektor
Joakim Lübking
0380-51 76 00

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.