Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Forserums östra förskola

På Forserums östra förskola finns tre avdelningar för barn mellan 1-5 år: Blå, Röd och Grön. Förskolan ligger i utkanten av Forserums centrum på vägen mot idrotts- och badplatsen.

På Forserums östra förskola har vi nära till skog, berg och elljusspår där vi tillbringar mycket tid tillsammans med barnen. På gångavstånd finns en lekplats, bibliotek och affärer.

På förskolan arbetar vi med högläsning, rim, ramsor och sånglekar som stärker barnens språkliga medvetenhet. Vi passar på att utforska skogen varje vecka under vår och höst och arbetar med matematik för mindre barn samt teknik och naturvetenskap.

Forserums förskolor

Barnen som går på Forserums förskolor ska välkomnas till en trygg, utforskande och fantasifull förskola där leken är i fokus.

På våra förskolor uppmuntras barnen att tillsammans med varandra och pedagogerna pröva och utforska, i en föränderlig miljö, där vi erbjuder natur, utelek och innemiljö, lek och lärande.

Vi vill ge barnen förutsättningar för att nå sina mål och drömmar. Vi gör detta gemensamt genom att vi utvecklar individens kunskaper, förmågor och tilltro till sig själva.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: ring 070-641 74 69 eller 070-641 76 16.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Blå, 0380-51 74 69 eller 070-641 74 69
Röd, 0380-51 76 16 eller 070-641 76 16
Grön, 0380-51 77 48 eller 070-384 77 48

Adress
Lillsjövägen 14
571 77 Forserum

Rektor
Joakim Lübking
0380-51 76 00

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.