Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Erik på Skullaryd Älgpark

Exempelbild

I de djupa skogarna i navet mellan Nässjö, Eksjö och Aneby ligger Skullaryd Älgpark. På ett område stort som 90 fotbollsplaner möter här besökare från hela Europa älg, dov- och kronhjort på kittlande nära håll.

Skullarydsonen Erik Öster har alltid intresserat sig för djur och natur. Han är uppväxt på landet och som barn hade hans morfar hjortar. Det var under gymnasieåren på naturbruksprogrammet som idén om älgparken slog rot och bollen sattes i rullning. Ett år efter studenten, år 2014, arrangerade han sin första älgsafari i Skullaryd. Älgparken har sedan dess gjort storsuccé och blivit ett av Nässjös mest populära besöksmål. Varje sommar blir parken fullbelamrad av turister från Tyskland, Danmark och Sverige och säsongen 2023 besökte 19 500 personer parken.

Att åka på älgsafari är en upplevelse, oavsett om man är barn eller pensionär! Det är verkligen något för alla.

Med hänsyn till den internationella målgruppen har Erik läst kvällskurser i tyska och guidar nu safaribesökarna på både svenska, engelska och tyska. År 2019 tilldelades Erik och Skullaryd Älgpark Smålands turisms årliga utmärkelse Årets turismpris där motiveringen tydligt betonar både anpassningen mot den internationella målgruppen, och Eriks genuina driv:

Vinnaren av Årets Turismpris imponerar med lärande möten, gedigen kunskap och ett genuint värdskap. Anpassningen till det internationella målgruppen genomsyrar företaget och de är fullt exportmogna i allt från digital närvaro till språkkunskaper. Detta säkerställer att alla får en högkvalitativ upplevelse! Företaget har också förverkligat en dröm genom att på ett innovativt sätt förädla ett arv till att bli en målgruppsanpassad besöksattraktion. Erik Öster är ett föredöme och står för den nya generationens unga landsbygdsföretagare.

Visionen som Erik hade 2014 när Skullaryd Älgpark öppnade är idag sann och kallas vardag. Flera år senare tycker han fortfarande det är lika roligt, och kärleken till djuren består.

I Nässjö ser vi upp till människor som är handlingskraftiga och brinner för det de gör. Människor som med sitt driv gör Nässjö till en mer attraktiv plats att besöka. Människor som Erik Öster.

En närbild på en hjort med stora horn.