Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Fotboll

Inom ramen för ditt individuella val kan du välja fotboll (200 p.) Det går att kombinera en seriös idrottssatsning med fortsatt utbildning.

På fotbollstillägget, som är en lokal idrottsutbildning (LIU), får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker till för en fortsatt intensiv satsning på specialidrotten. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med icke idrottande kamrater.

Brinellgymnsiets idrottscentrum

Brinellgymnasiets idrottscentrum stödjer en satsning för att utveckla elitsatsande idrottsungdomar och skapa bästa tänkbara miljöer för att kunna kombinera elitidrott och gymnasiestudier. Idag bedriver ca 170 elever sina studier med en kombinerad satsning på sin idrott och sina studier.

Huvudmål

  • Att möjliggöra/underlätta kombinationen utbildning/elitidrott.
  • Att erbjuda kvantitativ och kvalitativ träning i en stimulerande idrottsmiljö.
  • Att förbereda inför en framtida idrotts karriär.
  • Att utarbeta individuella mål för varje elev.
  • Att möjliggöra en idrottssatsning i hemma miljö, med fördelar som närhet till den egna föreningen, kamrater och hemmet med alla dess fördelar.

Kurser

Idrott och hälsa - specialisering får ingå med 200 poäng i programfördjupningen. Ämnet får efter beslut av rektor dessutom läsas som utökat program med 100 poäng.
• Idrott och hälsa - specialisering 1 (100 p)
• Idrott och hälsa - specialisering 2 (100 p) - Tränings- och tävlingslära 1 – (100p)

Idrotten ska anordnas inom ramen för den samlade skoldagen och schemamässigt fördelas med två aktiviteter per vecka studietiden.

Träning med individen i fokus

I din träningsprocess på Brinellgymnasiet utgår vi hela tiden från dina egna ambitioner, målsättningar, idrottsliga status och potential.

Du är själva ”motorn” i denna process och det bygger mycket på dialog och feedback på din individuella utveckling. Utifrån teknik, taktik, fysik och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten och där vi också bidrar med expertis av högsta klass.

Mycket i en fungerande träningsprocess handlar om att ta sig an utmaningar av olika slag.

Vi känner att vi är bra på att utveckla individer till att nå sina drömmar och mål.

Ansökan

Ansökan för kommande läsår är öppen fram till sista dagen för ditt gymnasieval.

Steg 1: Du ansöker till fotbollsinriktningen på Brinellgymnasiet genom att fylla i och skicka in e-tjänsten Ansökan om plats på lokal Idrottsutbildning hos Brinellgymnasiet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Steg 2: Du ansöker till ett program på Brinellgymnasiet. Ansökan gör du i din hemkommun. SYV på din skola vet mer om hur ditt gymnasieval går till och hjälper dig gärna med information. I samband med detta fyller du också i vilken idrott du vill läsa.

Kontakt

Expandera Minimera

Koordinator
Anders Bergström
073-074 71 83
anders.bergstrom@nassjo.se

Instruktör
Andreas Larsson
0380-51 72 93
andreas.larsson@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.