Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Krisberedskap

 En kris är en händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Händelsen avviker från det normala, innebär en allvarlig samhällsstörning eller överhängande risk för en allvarlig samhällsstörning.

Kommunens ansvar vid kris

Nässjö kommun ansvarar för att verksamheter inom kommunen fungerar även vid en kris. Exempel på verksamheter som kommunen ansvarar för är äldreomsorg, skola, barnomsorg, vattenförsörjning och fjärrvärme.

Nässjö kommun planerar för hur vi ska kunna hjälpa dig som kommuninvånare vid olika kriser. Exempelvis har vi förberedda krisplaner för att kommunen ska kunna leda arbetet med att skydda och rädda liv, egendom och miljö om en kris uppstår. Nässjö kommun har också en utsedd krisorganisation.

Samhällets resurser måste dock först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid. Du ska kunna klara dig utan el och vatten i upp till sju dagar.

Mer information

Information om aktuella händelser,
Krisinformation, webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om risker och säkerhet för dig som privatperson,
Din säkerhet, webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.