Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Teknikcollege

Status, kvalitet och matchning – det är vad Teknikcollege handlar om!

El- och energiprogrammet, industriprogrammet och teknikprogrammet är certifierade utbildningar genom Teknikcollege som startades av Industrirådet. Flera av regionens teknikföretag, grannkommunernas gymnasieskolor och Brinellgymnasiet har ett nära samarbete genom Teknikcollege Höglandet. Certifieringen innebär att programmen håller en hög kvalité och uppfyller de kriterier som krävs för att vara med.

En gemensam målsättning för Teknikcollege är att stärka och stimulera elevers tekniska kunnande. Tillsammans satsar vi på att göra elever attraktiva och anställningsbara direkt efter gymnasiet, alternativt rätt förberedda för kommande högskolestudier.

Utbildningarna

Teknikcollege vänder sig till både tjejer och killar som vill ha en spännande utbildning där man både kan fördjupa och bredda sina kunskaper under gymnasietiden. Inom utbildningen erbjuds de studerande attraktiva lokaler, bra maskinpark och en pedagogisk miljö som stimulerar kreativitet och engagemang.
På Teknikcollege arbetar lärarna i team, där elevens utveckling och lärande sätts i fokus. Utbildningen består av både teori och praktik som integreras med varandra för att eleven ska få ett bättre sammanhang och en större förståelse. Utbildningen ger eleverna redskapen att bli självständiga individer som ser framåt och har en positiv attityd. Utbildningen inom Teknikcollege sker i huvudsak under sammanhållna skoldagar, där eleven får möjlighet till extra stöd för att nå målen eller för att utvecklas mer.

Aktuell utbildning

En av styrkorna med Teknikcollege är goda kontakter med lokala företag. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt tillsammans med företagen, vilket gör att vi har en utbildning som är aktuell och på hög nivå. Kontakterna med företag ger också möjligheter till studiebesök, arbetsförlagt lärande och olika projektarbeten ute på företag.

Program

Följande program ingår i Teknikcollege på Brinellgymnasiet.
• El- och energiprogrammet
• Industritekniska programmet
• Teknikprogrammet

Framtid

Går du på teknikcollege har du möjlighet att jobba efter gymnasiet eller läsa vidare. Tänk på att alla är lika viktiga i framtidens teknikutveckling – både tjejer och killar. Våga vara framtiden!

Kontakt

Expandera Minimera

Rektor
Marcus Nordal
0380-51 83 35
marcus.nordal@nassjo.se

Studie- och yrkesvägledare
Anna Ferngren Porss
0380-51 79 42
anna.ferngren-porss@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.