Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Teknikprogrammet

Vi vet att framtiden behöver människor som är nyfikna och vill tänka i nya banor. Vårt mål är att du ska få en stabil teknisk utbildning för att bli den som hittar lösningarna för framtiden.

Vi vet också hur viktigt det är att man trivs i skolan för att lyckas med sina studier. Teknikprogrammet karaktäriseras av att du, tillsammans med andra, utvecklas genom att experimentera, pröva, utveckla och skapa. På Teknikprogrammet misslyckas man inte. Lyckas vi inte första gången försöker vi igen och tillsammans når vi våra mål.

På Teknikprogrammet är vi inte rädda för att ställa krav, för att du ska kunna nå dina mål. Alla lärare inom alla ämnen sätter dig och din utbildning i centrum. Detta gör det lättare för dig att få den hjälp och det stöd du behöver.

Teknikprogrammet håller till i moderna lokaler på Brinellgymnasiet och Träcentrum. Vi arbetar med den teknik – maskiner och programvaror - som används inom näringslivet idag. Därigenom är du väl förberedd för både fortsatta studier och arbetslivet.

Inriktningar

Brinellgymnasiet erbjuder fyra inriktningar på teknikprogrammet: Design och produktutveckling, informations- och medieteknik, produktionsteknik samt samhällsbyggande och miljö.

- Informations- och medieteknik
Du får kunskaper om hur datorer fungerar och är uppbyggda. Vi arbetar även med att skapa bra webbsidor där du använder script för att skapa funktionalitet, grafisk design och bildhantering. Du lär dig också att programmera, det ger kunskaper som du kan använda för att skapa spel, appar och datorprogram.

- Produktionsteknik
Du får kunskaper om hur produktionen går till i ett modernt teknikföretag. Du lär dig hur man lägger upp effektiva produktionslinjer. Inriktningen ger också en möjlighet att använda dina kunskaper i en verklig miljö där du bland annat lär dig CNC (datorstyrda maskiner).

- Samhällsbyggande och miljö
Du får kunskaper om samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du ska kunna se på byggande ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt. Det innebär att du måste väga samman tekniska kunskaper med ett sinne för det vackra och funktionella.

Teknikcollege

Teknikföretagen och Brinellgymnasiet har ett nära samarbete inom Teknikcollege Höglandet. Det ger dig en utbildning i nära samarbete med företagen och möjlighet att läsa utökade kurser inom moderna språk, matematik och fysik.

Entreprenörskap och företagande - UF

Under tredje året får du möjlighet att använda dina kunskaper genom att starta ett företag som du, tillsammans med andra, driver under ett år. Går företaget bra tillfaller vinsten dig och dina kamrater.

Vidare studier
Programmet förbereder dig för fortsatta studier.

Utbildningsplan

Åk 1
Matematik 1c, 100 p
Engelska 5, 100
Idrott och hälsa 1, 100 p
Matematik 2c, 100 p
Svenska/svenska som andraspråk 1, 100 p
Kemi 1, 100 p
Teknik 1, 150 p
Bild och form 1a1, 50 p
Cad 1, 50 p
Fysik 1a, 150 p

Åk 2
Idrott och hälsa 1, fortsättning
Engelska 6, 100 p
Matematik 3c, 100 p
Fysik 1a, fortsättning
Svenska/svenska som andraspråk 2, 100 p
Inriktningsgemensamma ämnen 200 - 300 p
Produktionsutrustning 100 p
Individuellt val, 100 p

Åk 3
Samhällskunskap 1b, 100 p
Historia 1a1, 50 p
Religionskunskap 1, 50 p
Svenska/svenska som andraspråk 3, 100 p
Entreprenörskap, 100 p
Inriktningsgemensamma ämnen 0 - 100 p
Programfördjupningskurser 100 p
Individuellt val, 100 p
Gymnasiearbete, 100 p

Kontakt

Expandera Minimera

Arbetslagsledare
Ingela Jädernäs
0380-51 88 31
ingela.jadernas@nassjo.se

Arbetslagsledare
Anna Nero Nordmark
0380-51 76 25
anna.nero-nordmark@nassjo.se

Studie- och yrkesvägledare
Anna Ferngren Porss
0380-51 79 42
anna.ferngren-porss@nassjo.se

Rektor
Marcus Nordal
0380-51 83 35
marcus.nordal@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.