Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

ETG College

Elteknikbranschens gymnasiskolor, college - ett ledljus för framtiden!

Genom ETG College ingår Brinellgymnasiet i ett nätverk mellan skolor som tillsammans utvecklar utbildningen. Utvecklingen sker också i nära samarbete med branschens företag – både nationellt och regionalt. För att summera mervärdet med ETG College så får eleven en utbildning som är gångbar på arbetsmarknaden och skolan får verktyg för att nå dit.

Leder till arbete

Det som utmärker ETG är den starka kopplingen mellan skolan och arbets­marknaden. Kortfattat är ETG:s mål med konceptet att utbildningen ska lära eleven att tillämpa sina färdigheter i ett sammanhang – inte bara klara ett gäng kurser.

I samband med utbildningens slut får eleven göra ett yrkesprov. Yrkesprovet genomförs på tid och innehåller ett antal vanligt förekommande arbets­uppgifter. Mot bakgrund av att utbildningen ska säkerställa kompetensen så är det företrädare från elteknik­branschen som bedömer yrkesprovet. På så sätt vet vi att eleven har de kunskaper som arbetsgivare söker hos en nyutbildad elektriker.

Kontakt

Expandera Minimera

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.