Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Årets skolbibliotek finns på Brinellgymnasiet

Samuel Korpegård, administrativ chef, med sina medarbetare på biblioteket: Sedina Sarkotić, Maria Idebrant och Johanna Andersson.

Biblioteket på Brinellgymnasiet är utsett till årets skolbibliotek 2023. Det meddelade Nationella skolbiblioteksgruppen i ett pressmeddelande under måndagsmorgonen.

Se film om Brinellgymnasiets skolbibliotek. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är flera olika saker som bedöms av jury bestående av kunniga personer från olika skol- och bibliotekssammanhang. Bland annat ska skolledningen engagera sig i utvecklingsarbetet, biblioteket ska ha en integrerad roll i värdegrundsarbetet och bibliotekarierna delta i undervisningen. Dessa exempel och mycket mer är något som Brinellgymnasiets skolbibliotek har arbetat med under en längre tid.

— Vi har jobbat mycket genom samarbete mellan alla delar av skolan för att utveckla biblioteket. Därför känns det extra roligt att få utmärkelsen, för det är verkligen en utmärkelse till hela skolan och inte bara oss som jobbar på biblioteket, berättar skolbibliotekarie Maria Idebrant som arbetar tillsammans med skolbibliotekarie Johanna Andersson samt biblioteksassistenten Sedina Sarkotić.

Vi är den andra skolan i Jönköpings län som har fått utmärkelsen sedan priset började delas ut för snart 30 år sedan.

Personalen på biblioteket kommer att motta priset i samband med ett seminarium på Bokmässan i Göteborg.

Motivering:
”Årets skolbibliotek 2023 utmärks av ett forskningsbaserat arbetssätt för både läs- och språkutveckling samt MIK. Skolbiblioteket är välintegrerat i skolan och har satsat särskilt på ett flerspråkigt medieutbud och på att vara en samarbetspartner i elevhälsans förebyggande arbete. Skolans fackutbildade bibliotekarier skapar i biblioteket en självklar mötesplats – inte bara mellan elev och litteratur utan mellan alla som verkar på skolan.”

Brinellgymnasiets skolbibliotek.